Tiener neergeschoten, agent verdacht van poging doodslag

Een Griekse motoragent die eerder vandaag betrokken was bij het neerschieten van een 16-jarige Roma-jongen tijdens een achtervolging in Thessaloniki, is beschuldigd van poging tot doodslag.

De jongen werd in het hoofd geraakt en ligt na een operatie in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij zou rond 01.00 uur bij een tankstation voor 20 euro hebben getankt en zonder te betalen zijn weggereden. De pomphouder belde daarop de politie.

Agenten lokaliseerden de auto, maar de tiener negeerde stopsignalen en probeerde te vluchten waarbij hij gevaarlijke rijgedrag vertoonde. Toen de jongen wilde inrijden op een politiemotor voor hem, schoten de twee agenten hem neer, zei de politie in een verklaring.

Over wat er exact is gebeurd, bestaat nog enige onduidelijkheid. Volgens lokale nieuwssite GR Times zat de politie achter de bestuurder aan en werd hij terwijl hij het voertuig manoeuvreerde van achteren door het hoofd geschoten.

Ook had de jongen volgens de eerste informatie een pistool, maar het lijkt erop dat hij ongewapend was. De tiener wordt ook beschuldigd van poging tot doodslag, omdat hij agenten in gevaar heeft gebracht.

“Direct schot van achteren”

Advocaat Theofilos Alexopoulos die de familie bijstaat zei dat het slachtoffer niets deed dat het leven van agenten in gevaar bracht en sprak van ‘moord’. Hij wees erop dat de sporen op auto laten zien hoe de kogel door de achterruit ging en de jongen in zijn achterhoofd raakte. “Het was een direct schot van achteren, door een persoon die hem achtervolgde.”

Anti-autoritaire groeperingen in Thessaloniki hebben vanavond een protestbijeenkomst gehouden in Kamara onder het motto “Roma Lives Matter”. Al voor de protestmars begon braken ongeregeldheden uit. Mensen gooiden vuurwerk, stenen en andere voorwerpen naar de politie, die antwoordde met flitsgranaten en traangas. Ook werden er etalageruiten vernield, vuilnisbakken in brand gestoken en barricades opgeworpen.

6 Responses to Tiener neergeschoten, agent verdacht van poging doodslag

  1. […] in Thessaloniki was al uitermate gespannen nadat gisteren een 16-jarige Roma-jongen door een agent in zijn hoofd werd geschoten. De tiener werd achtervolgd omdat hij bij een benzinestation zou zijn weggereden zonder te betalen. […]

  2. […] Tiener neergeschoten, agent verdacht van poging doodslag […]

  3. […] Tiener neergeschoten, agent verdacht van poging doodslag […]

  4. […] Tiener neergeschoten, agent verdacht van poging doodslag […]

  5. […] Tiener neergeschoten, agent verdacht van poging doodslag […]

  6. […] Tiener neergeschoten, agent verdacht van poging doodslag […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: