Stroomstoringen in Thessaloniki door storm Ariel

Het weerfront dat de naam Ariel heeft gekregen blijft Griekenland treffen met regen, storm en harde wind. In delen van Thessaloniki viel de stroom uit en op Skopelos bleven de scholen vandaag dicht.

Het lagedrukgebied kwam vanuit Italië het land binnen en trok gisteren over Macedonië, Oost-Thessalië, de naburige Sporaden-eilanden en delen van het eiland Kreta. Voor vandaag wordt nog meer regen verwacht.

Het slechte weer zorgt voor overlast zoals overstromingen, omvallende bomen, aardverschuivingen en stroomuitval. De gemeenten Lagadas, Volvi, Oreokastro, Thermaikos en Thermi zitten zonder elektriciteit. De stroomstoring veroorzaakte ook waterstoringen in de gemeente Thermaikos.

Op Skopelos beschadigde de storm het helikopterplatform van het eiland en het wegennet. Ook kwamen sommige huizen en magazijnen onder water te staan. De scholen bleven gesloten omdat er tijdens de hevige regenval water door het dak of de ramen sijpelde en wateroverlast veroorzaakte.

Ook in de gemeente Katerini hadden huizen en bedrijven te maken met overstromingen, met name in de kustgebieden, door hevige regenval. Inwoners vertelden nieuwswebsite thestival.gr dat ze ‘zoiets al meer dan 25 jaar niet meer hebben gezien’. Alle basisscholen, middelbare scholen en kleuterscholen zijn vandaag gesloten vanwege het slechte weer.

De nieuwe snelweg Athene-Korinthe in de richting van Athene is over een lengte van 15 kilometer afgesloten omdat er stukken steen op de weg liggen. De rotsverschuivingen gebeurden in de vroege ochtend bij ‘Kakia Skala’ ter hoogte van Megata. Het verkeer wordt omgeleid.

2 Responses to Stroomstoringen in Thessaloniki door storm Ariel

  1. Rob Alberts schreef:

    Daar, hier en op meer plekken zijn we steeds afhankelijker en kwetsbaarder m.b.t. stroomuitval.

    Stille groet,

  2. […] Stroomstoringen in Thessaloniki door storm Ariel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: