De lichtjes zijn aan; Athene komt in kerstsfeer

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

Met het aansteken van de lichtjes in de traditionele kerstboom op het Syntagmaplein in Athene gaf burgemeester Kostas Bakoyannis het startsein voor de festiviteiten in de decembermaand. De 21 meter hoge boom, afkomstig uit Karpenisi, wordt verlicht door 40.000 kleine lichtjes en is versierd met honderden ornamenten.

De Griekse hoofdstad is dit jaar versierd met meer dan 120 kilometer aan kerstverlichting. De afgelopen twee jaar heeft Athene alle feestverlichting van de stad vervangen door energiezuinige LED-lampjes.

De lichtjesceremonie heeft dit jaar een internationaal karakter; 20 burgemeesters uit de hele wereld vergezellen hun ambtsgenoot Bakoyannis tijdens het feestelijke evenement. Hiermee moet een sterke boodschap van vrede, eenheid en solidariteit tussen volkeren worden uitgedragen. Zij zijn in de Griekse hoofdstad voor de tweede internationale top van burgemeesters tegen antisemitisme.

Het Cultureel Centrum van de Stavros Niarchos Foundation (SNFCC) wordt ook dit jaar weer omgetoverd in een magische kerstwereld. Met duizenden feestelijke lichtjes, kerstbomen, een ijsbaan en dansende fonteinen. Ook zijn er deze maand diverse concerten en sieren vier lichtinstallaties van gerenommeerde buitenlandse kunstenaars in het park.

Wie een brief aan de kerstman wil sturen, kan terecht bij één van de speciale rode brievenbussen die het Griekse postbedrijf (ELTA) heeft geplaatst. Op de website hohoho.elta.gr is meer informatie te vinden. Voor de liefhebber is er ook een serie postzegels met het thema kerstmis uitgebracht.

2 Responses to De lichtjes zijn aan; Athene komt in kerstsfeer

  1. […] De lichtjes zijn aan; Athene komt in kerstsfeer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: