Evia opgeschrikt door reeks aardbevingen

Evia is vandaag opgeschrikt door een reeks aardbevingen, die ook gevoeld werden in Athene en in een straal van meer dan 100 kilometer van het epicentrum.

De eerste beving, met een kracht van 4,7 op de Schaal van Richter, werd geregistreerd om 06.32 uur lokale tijd. Bewoners vertelden lokale media dat het geluid hard was en hen wakker maakte: “We werden bang, er vielen spullen van de planken.”

Daarna volgden nog twee bevingen met een kracht van 4,1 en 4,2 op de Schaal van Richter en een aantal lichtere naschokken. Er waren geen meldingen van gewonden of grote schade, maar scholen in Karystos – in de buurt van het epicentrum – bleven uit voorzorg gesloten.

Om 22.06 uur lokale tijd werd een aardbeving met een kracht van 5,2 gemeten. Omdat de beving een tijdje aanhield, leek het op twee afzonderlijke schokken.

Volgens het Geodynamische Instituut van Athene lag het epicentrum 6 kilometer ten zuidoosten van Zarakes op een diepte van 8,9 kilometer. Dit was bijna gelijk aan het epicentrum van de eerste beving in de ochtend. De laatste beving werd gevoeld in Athene, Korinthe, het noordoosten van de Peloponnesos en op de Cycladen.

“We houden de ontwikkelingen in de gaten”, zei Efthymios Lekkas, hoofd van de Griekse organisatie voor aardbevingsplanning en -bescherming (OASP), tegen publieke omroep ERT. Het feit dat de aardbeving in de avond zwaarder was dan die in de ochtend maakt de kwestie volgens Lekkas ‘ingewikkelder’.

2 Responses to Evia opgeschrikt door reeks aardbevingen

  1. […] Evia opgeschrikt door reeks aardbevingen […]

  2. […] Skai TV. Ze zeiden ook dat ze bang waren en nog steeds bezorgd zijn. Eind november werd Evia ook al opgeschrikt door een reeks aardbevingen. Toen lag het epicentrum 6 kilometer ten zuidoosten van Zarakes op een diepte van 8,9 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: