Straat vernoemd naar vermoorde studente

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

De belangrijkste doorgaande weg in Didymoteicho is vernoemd naar een studente die in 2018 werd verkracht en vermoord op Rhodos. De Vasileos Georgiou-straat in de stad in het noordoosten van Griekenland draagt voortaan de naam van Eleni Topaloudi.

In de straat werd ook een marmeren pilaar onthuld met daarop de tekst “Geen Eleni’s meer”. De naam van de 21-jarige Eleni, wiens familie uit Didymoteicho komt, is namelijk synoniem geworden voor de strijd tegen vrouwenmoord en gendergerelateerd geweld. De gruwelijke moord op de jonge vrouw, die studeerde op Rhodos, schokte vier jaar geleden het hele land.

Op 28 november 2018 ontdekte de kustwacht het verminkte lichaam van Eleni Topaloudi op de rotsen in het ondiepe water bij Lindos. Via beelden van beveiligingscamera’s kon achterhaald worden met wie de studente als laatste was gezien.

De mannen werden geïdentificeerd als de 20-jarige Alexander Loutsai van Albanese afkomst en de 21-jarige Manolis Koukouros, de zoon van een rijke en invloedrijke lokale familie. Eleni zou een afspraakje hebben met Alexander maar toen hij haar ophaalde, bleek ook Manolis in de auto te zitten.

Levenslange gevangenisstraf

Ze namen Eleni mee naar een van hun huizen, waar ze haar verkrachtten en mishandelden. Daarna gooiden ze de jonge vrouw van een klif in zee en lieten haar voor dood achter. Uiteindelijk verdronk ze in het ondiepe water. Haar lichaam was zo toegetakeld dat Eleni alleen kon worden geïdentificeerd aan de hand van de tatoeage van een roos op haar enkel.

De twee jonge mannen werden eerder dit jaar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor moord met voorbedachten rade en een celstraf van 15 jaar voor groepsverkrachting.

Μαύρο Τριαντάφυλλο (Zwarte roos) – tekst en muziek van Konstantinos Germanos. Een lied voor Eleni Topaloudi, een lied voor alle Eleni’s:

klik hier voor de tekst en vertaling

One Response to Straat vernoemd naar vermoorde studente

  1. […] Straat vernoemd naar vermoorde studente […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: