Ermou nog steeds één van de duurste winkelstraten

Odos Ermou is een van de duurste winkelstraten ter wereld. De straat in het centrum van Athene staat op de 14e plaats van de ranglijst die is opgesteld door de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Voor het rapport “Main Streets Across the World” maakt Cushman & Wakefield jaarlijks een wereldwijde ranglijst op basis van huurprijzen in winkelstraten van 92 steden. Vanwege de coronapandemie is er de afgelopen twee jaar geen rapport verschenen, de laatste ranglijst dateert uit 2019. In die lijst stond Ermou ook op de 14e plaats.

De gemiddelde huurprijs voor een locatie aan de Atheense winkelstraat tegenover het Griekse parlementsgebouw en het Syntagmaplein bedraagt nu 3200 euro per vierkante meter per jaar, ofwel bijna 267 euro per maand. In 2019 was de gemiddelde huurprijs op Ermou 3420 euro per vierkante meter per jaar.

“De terugkeer naar de normaliteit, de verbeterde toerismecijfers van het zomerseizoen en de nieuwe projecten in de detailhandel hebben een positief klimaat gecreëerd op de Griekse markt”, zei Niki Sympoura, hoofd van Cushman & Wakefield Proprius. “Dat schept hogere verwachtingen voor de toekomst.”

De duurste winkelstraat is Upper Fifth Avenue in New York. Daar is de gemiddelde huurprijs 21.076 euro per vierkante meter per jaar. De PC Hooftstraat in Amsterdam staat op plaats 20 met een gemiddelde huurprijs van 2570 euro per vierkante meter, de Antwerpse Meir is met 1552 euro te vinden op plaats 26.

klik op de afbeelding voor een vergroting

One Response to Ermou nog steeds één van de duurste winkelstraten

  1. […] Ermou nog steeds één van de duurste winkelstraten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: