Thessaloniki in trek bij filmproducenten

De regio Centraal-Macedonië profileert zich steeds nadrukkelijker als een centrum voor grote filmproducties. Binnenkort worden in Thessaloniki opnames gemaakt voor twee nieuwe Hollywood-films. Dat maakte de gouverneur van de regio, Apostolos Tzitzikostas, bekend.

Voor de sciencefictionfilm Red Sonja wordt gefilmd in Thessaloniki en op andere locaties in Centraal-Macedonië (zoals Asvestochori, Peraia en Halkidiki). De film, met een begroting van 5 miljoen euro, zal naar verwachting 100 nieuwe banen opleveren. De avonturenfilm Dirty Angels heeft een budget vab 35 miljoen euro en zal 250 nieuwe banen creëren.

Het zijn twee nieuwe producties van Millennium Media, een van de oudste onafhankelijke filmmaatschappijen in Hollywood. Het bedrijf maakte vorig jaar ook al opnames in Thessaloniki voor ‘The Enforcer’, met Antonio Banderas in de hoofdrol.

De filmprojecten sluiten aan bij de ambities die de regio heeft. “Ons doel is om van Centraal-Macedonië een filmproductiehub te maken met een wereldwijde impact”, zei gouverneur Tzitzikostas.

De postproductie van de films zal worden gedaan in de Thermi-studio’s en Tzitzikostas onderstreepte het belang daarvan. “Er worden veel nieuwe banen gecreëerd voor gespecialiseerd personeel in verschillende branches en voor jonge professionals.”

One Response to Thessaloniki in trek bij filmproducenten

  1. […] Thessaloniki in trek bij filmproducenten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: