Neparts veroordeeld tot 50 jaar gevangenisstraf

Een man die zich jarenlang uitgaf als arts is veroordeeld tot 50 jaar gevangenisstraf en een boete van 327.000 euro. Het is een van de zwaarste straffen die in het Griekse rechtssysteem ooit werd opgelegd.

De 50-jarige neparts werd schuldig bevonden aan moord op zeven kankerpatiënten, poging tot moord op nog eens zes patiënten en een reeks andere ernstige misdrijven (waaronder het verkopen van verdovende middelen aan minderjarigen en fraude) Hij werd vrijgesproken van nog eens vijf moorden en acht pogingen tot moord.

“Wat de rechtbank echt schokte, was dat zijn acties gericht waren tegen kwetsbare mensen, mensen die leden’, zei de aanklager tegen persbureau AMNA. Onder de slachtoffers van de kwakzalver waren ook twee kinderen. Hij zou zeker 45 mensen met ernstige en langdurige aandoeningen hebben behandeld.

De 16 medeverdachten van de neparts werden allemaal niet schuldig bevonden. Onder hen waren een arts, een oud-minister, leden van de raad van bestuur van een privékliniek, een non en een kruidenhandelaar.

Nikos Kontostathis deed zich voor als ‘Dokter Kontos’, een beroemde kankerspecialist uit Zwitserland. Hij overtuigde terminale kankerpatiënten om hun behandelingen te stoppen en in plaats daarvan zijn alternatieve methoden te gebruiken. Zijn eigen ‘geneesmiddelen’ en kruiden kostten de patiënten duizenden euro’s.

In juni 2020 werd hij gearresteerd, waarna de autoriteiten zijn foto en andere gegevens publiceerden zodat meer slachtoffers van ‘Dokter Kontos’ zich zouden melden.

5 Responses to Neparts veroordeeld tot 50 jaar gevangenisstraf

 1. Rob Alberts schreef:

  Medeleven met de slachtoffers en nabestaanden.
  Meedogenloos gedrag, gelukkig nu bestraft.

  Stille groet,

 2. René Purnaels schreef:

  Wie kan je nog vertrouwen? mijn vrouwtje kwam van het zieken huis na de zoveelste chemo therapie, met de melding dat ze haar niet meer konden helpen, nog 7maanden heeft ze geleefd, (kanker), ze was slechts 62 jaar, en 22 jaar samen!

 3. Helen schreef:

  Wat een afschuwelijk bericht. Hoe kan iemand zich voor arts uitgeven en dan nog voor de meest kwetsbare patiënten. Geen straf is zwaar genoeg voor deze nep arts. Mijn medeleven voor de nabestaanden van de overledenen.

 4. […] Neparts veroordeeld tot 50 jaar gevangenisstraf […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: