Fotini Bakadima stapt uit fractie MeRA25

Fotini Bakadima, die namens MeRA25 in het Griekse parlement zat, is uit de fractie gestapt. Ze kondigde vandaag aan als onafhankelijk parlementslid verder te gaan.

In haar ontslagbrief zou Bakadima de linkse partij hebben beschuldigd van autoritarisme en een gebrek aan democratische procedures. Ze is de derde parlementariër die de MeRa25-fractie verlaat sinds de verkiezingen van 2019.

Aggeliki Adamopoulou (maart 2022) en Konstantina Adamou (juli 2021) gingen haar voor. Volgens omroep ERT en andere media gebruikten zij min of meer dezelfde argumenten als Bakadima. Adamopoulou ging als onafhankelijk parlementslid door, Adamou werkt nu samen met PASOK-KINAL van Nikos Androulakis.

MeRA25 werd in 2018 opgericht door voormalig minister van Financiën Yanis Varoufakis. Bij de verkiezingen van 2019 behaalde de partij negen zetels. MeRa25 heeft na het vertrek van Bakadima nu nog zes afgevaardigden in het Griekse parlement.

In een reactie op het vertrek van Bakadima liet de partij weten dat zij ‘heeft gekozen om zich te onthouden van de strijd op een moment dat MeRa25 wordt aangevallen door de oligarchen’.

De 41-jarige Fotini Bakadima was een van de naaste medewerkers van Varoufakis tijdens zijn ministerschap. Bij MeRa25 was ze lid van het partijsecretariaat en hoofd van de afdeling Arbeid en Sociale Solidariteit. Ook was ze in 2019 kandidaat voor het Europees Parlement.

One Response to Fotini Bakadima stapt uit fractie MeRA25

  1. […] Fotini Bakadima stapt uit fractie MeRA25 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: