Tweede dode geborgen na overstromingen Kreta

Hulpdiensten op Kreta hebben vandaag het lichaam geborgen van de 49-jarige vrouw die werd vermist na de zware overstromingen in de kustplaats Agia Pelagiaa.

Ze zat als passagier in dezelfde auto als de 50-jarige man wiens lichaam gisteren werd gevonden. De kustwacht zocht sinds gistermiddag met drones en duikers naar de vrouw die in zee was verdwenen. De zoektocht werd gehinderd door de vele voorwerpen die door de hevige overstromingen waren meegevoerd.

Hevige stortbuien die minder dan twee uur duurden, veroorzaakten gisteren een ramp in Agia Pelagia, Lygaria, Palaiokastro en nabijgelegen dorpen aan de noordkust van Kreta, in de buurt van Heraklion, en in Sitia.

Volgens gegevens van het Nationale Observatorium van Athene viel er 89 mm regen in Heraklion, 115 mm in Agios Nikolaos, 107 mm in Asi Gonia/Chania.

Vandaag brachten vertegenwoordigers van de regering een bezoek aan de regionale eenheden Heraklion en Lasithi. Plaatsvervangend minister van Binnenlandse Zaken Stelios Petsas beloofde dat de regering al het mogelijke zal doen om de overlevenden te helpen.

Petsos zegde toe dat de getroffen gemeente Malevizi 400.000 euro krijgt om de schade te herstellen. Mensen die direct getroffen zijn door de overstromingen, ontvangen een schadevergoeding uit staatssteunfondsen. Bedrijven die schade hebben geleden kunnen een voorschot krijgen.

3 Responses to Tweede dode geborgen na overstromingen Kreta

  1. […] Update 16/10: Tweede dode geborgen na overstromingen Kreta […]

  2. Yvonne schreef:

    We leven mee met de nabestaanden en wensen iedereen veel sterkte

  3. […] Tweede dode geborgen na overstromingen Kreta […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: