Overstromingen op Kreta, zeker één dode

Bij overstromingen door hevige regenval op Kreta is een 50-jarige man om het leven gekomen. Een onbekend aantal mensen zou nog worden vermist.

De man werd door duikers gevonden in zijn auto, die door het water was meegesleurd. Het incident gebeurde in de kustplaats Agia Pelagia, in de gemeente Malevizio, ongeveer 25 kilometer ten westen van Heraklion. Volgens de brandweer werden negen auto’s meegevoerd door het water, dat de straten in rivieren veranderde.

Lokale media melden dat er mogelijk meer mensen worden vermist in Agia Pelagia en de naburige stad Lygaria, waar brandweerlieden een vrouw hebben gered uit haar auto die in de zee belandde.

Inwoners van Agia Pelagia zijn boos en zeggen dat de ‘recente maatregelen tegen overstromingen niets hebben opgeleverd’. Volgens lokale media zijn huizen en winkels in het gebied ondergelopen en wisten bewoners en winkeliers wisten wat ze moesten doen.

In de ochtend regende het twee uur lang hevig in het noorden van de prefectuur Heraklion. Vanwege het noodweer en de daaropvolgende overstromingen is de internationale luchthaven Nikos Kazantzakis in Heraklion tot nader order gesloten. Directeur Giorgos Pliakas zei tegen cretapost.gr dat het nog onbekend is wanneer de vluchten weer kunnen worden hervat.

Het noodweer richtte een ravage aan. In verschillende delen van het eiland zijn de wegen slecht begaanbaar door de overvloedige regenval. Ook is er een risico op aardverschuivingen en viel op enkele plaatsen de stroom (tijdelijk) uit. In de oude haven van Heraklion zonk een boot door het slechte weer.

Inwoners van Lasithi, in het oostelijke deel van Kreta, hebben een noodbericht ontvangen van alarmnummer 112. Vanwege de extreme weersomstandigheden worden zij geadviseerd niet naar buiten te gaan als dat niet noodzakelijk is.

Update: De luchthaven van Heraklion is sinds 15.30 uur lokale tijd weer geopend

Update 16/10: Tweede dode geborgen na overstromingen Kreta

5 Responses to Overstromingen op Kreta, zeker één dode

  1. Greta Mertens schreef:

    Bedankt voor dit bericht. Zit op luchthaven Frankfurt te wachten op vlucht naar Heraklion. Simera of avrio?

  2. […] Lees ook: Overstromingen op Kreta, zeker één dode […]

  3. […] Overstromingen op Kreta, zeker één dode […]

  4. […] en -bescherming (OASP), zijn de losgeraakte rotsen het gevolg van bodemerosie na de zware regenval van twee weken geleden. In een gesprek met ERT bekritiseerde hij het bouwen op hellingen en de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: