Huis van dichter Yiannis Ritsos wordt museum

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

Het voormalige woonhuis van de dichter Yiannis Ritsos in Monemvasia wordt een gemeentelijk museum. Het Griekse ministerie van Cultuur maakte dat deze week bekend.

Het huis van de dichter bevindt zich in het kasteel van Monemvasia in Laconia. De woning zal worden omgebouwd tot een modern, interactief museum dat gewijd is aan het leven van Ritsos en de relatie met zijn geboorteplaats Monemvasia, die veel van zijn werk inspireerde.

Yiannis Ritsos (1909-1990) wordt beschouwd als een van de grootste hedendaagse dichters en denkers van Griekenland. Hij was een actief lid van het Griekse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ritsos werd meerdere malen genomineerd voor de Nobelprijs voor Literatuur, maar won nooit. Wel won hij in 1975 de Internationale Lenin-Vredesprijs.

Ritsos staat onder meer bekend om zijn politiek getinte werken, waaronder het beroemde ‘Epitaphios’ (1936) dat in 1960 op muziek is gezet door Mikis Theodorakis. Hoewel hij er een hekel aan had om als politiek dichter te worden beschouwd, werd hij wel ‘de grote dichter van Grieks links’ genoemd.

One Response to Huis van dichter Yiannis Ritsos wordt museum

  1. […] Huis van dichter Yiannis Ritsos wordt museum […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: