Kanaal van Korinthe dicht tot zomer 2023

Het Kanaal van Korinthe is gisteren weer afgesloten voor het scheepsverkeer, vanwege de tweede fase van de restauratiewerkzaamheden. Het gaat naar verwachting in de zomer van 2023 weer open.

Het restauratieproject van 32 miljoen euro wordt in twee delen uitgevoerd. Het eerste deel omvatte werkzaamheden aan de steile wanden van het kanaal en het schoonmaken van de vaargeul. Tijdens het tweede deel wordt de basis van de wanden gestabiliseerd.

De restauratiewerkzaamheden zijn nodig na grootschalige aardverschuivingen in november 2020 en in januari en februari 2021.

In juli ging het kanaal tijdelijk open om het scheepsverkeer in de zomer mogelijk te maken. Het Kanaal van Korinthe is een belangrijke vaarroute die de Golf van Korinthe verbindt met de Saronische Golf. Jaarlijks varen er ongeveer 11.000 schepen door het kanaal.

De kaarsrechte vaargeul werd aan het eind van de negentiende eeuw voltooid en scheidt de Peloponnesos van het Griekse vasteland. Het is 6,4 kilometer lang, slechts 21,4 meter breed en heeft zes bruggen die 70 meter boven de waterspiegel liggen.

One Response to Kanaal van Korinthe dicht tot zomer 2023

  1. […] Kanaal van Korinthe dicht tot zomer 2023 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: