Vrouw overleden nadat man haar in brand stak

Een 55-jarige vrouw die vijf dagen geleden door haar echtgenoot in brand was gestoken, is vandaag in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen.

Het slachtoffer had brandwonden op meer dan 70 procent van haar lichaam en gezicht en werd geïntubeerd. Ze werd behandeld op de speciale brandwondenafdeling van het Papanikolaou-ziekenhuis in Thessaloniki.

De vrouw werd op 8 september thuis in de noordelijke stad Komotini tijdens een ruzie aangevallen door haar 62-jarige echtgenoot. De man overgoot zijn vrouw met benzine en stak haar aan. Hij zou meteen spijt hebben gekregen en probeerde het vuur te blussen terwijl hij de politie belde. Volgens omroep ERT zat het slachtoffer in een rolstoel en had ze een been verloren door diabetes.

Niet veel later werd de man gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag. Die aanklacht zal nu worden veranderd in moord. Volgens de man wilde zijn echtgenote hem verlaten voor een andere man.

De verdachte was al bekend bij de politie vanwege een ander incident dat afgelopen augustus plaatsvond. De 15-jarige gehandicapte zoon van het paar werd toen op straat aangetroffen in Komotini. Agenten arresteerden de man en beschuldigden hem van kinderverwaarlozing.

Femicide in Griekenland

De aanval in Komotini is een nieuw geval van femicide (het doden van een vrouw omdat ze vrouw is) in Griekenland. Het kan een gevolg zijn van structureel huiselijk geweld en is een haatmisdrijf tegen vrouwen. In de meeste gevallen is de dader de (ex-)partner.

In de eerste zeven maanden van dit jaar stond de teller in Griekenland al op 15 vrouwenmoorden. Vorig jaar kwamen in Griekenland 17 vrouwen om het leven door femicide. Wat betekent dat er gemiddeld iedere 21 dagen een vrouw gedood werd door (ex-)partnergeweld.

De meest geruchtmakende zaak was vorig jaar de brute moord op Caroline Crouch. Ze werd gewurgd door haar echtgenoot, die vervolgens ook hun hond doodde en een overval in scene zette om de verdenking niet op hem te laten vallen. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf voor de moord.

One Response to Vrouw overleden nadat man haar in brand stak

  1. […] Vrouw overleden nadat man haar in brand stak […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: