Griekse basketballers naar kwartfinale EK

Griekenland heeft zich op het Europees kampioenschap basketbal geplaatst voor de kwartfinale door af te rekenen met angstgegner Tsjechië: 94-88.

Giannis Antetokounmpo maakte 27 punten en 10 rebounds tegen de Tsjechen. Ook was hij verantwoordelijk voor 5 assists. Met nog 31 seconden op de klok bezegelde een driepunter van Antetokounmpo de overwinning voor Griekenland.

De Griekse basketballers voorkwamen hiermee dat ze voor het derde jaar struikelden over Tsjechië, na uitschakeling op het Wereldkampioenschap en de Olympische kwalificaties.

De Griekse ploeg heeft op het toernooi nog geen wedstrijd verloren. In de groepsfase van EuroBasket 2022 eindigden ze bovenaan in Groep C, met de volle winst uit vijf duels.

Italië zorgde voor een megastunt door favoriet Servië in de achtste finale uit het toernooi te knikkeren. De 94-86-zege maakte bij de flamboyante Italiaanse bondscoach Gianmarco Pozzecco veel emoties los. Hij deelde zijn vreugde zelfs met de Griekse sterspeler Giannis Antetokounmpo. “Hij is zo’n aardig persoon. Ik omhelsde hem zo en kuste hem”, vertelde Pozzecco aan Eurohoops. “Echt een aardige vent.”

Door de verrassende uitschakeling van Servië is Griekenland een voorname titelfavoriet. In de kwartfinale van EuroBasket 2022 is Duitsland morgen de tegenstander. De andere kwartfinales zijn Spanje-Finland, Slovenië-Polen en Frankrijk-Italië.

Eindstand groep C:

  1. Griekenland * 5-10 (456-391)
  2. Oekraïne * 5- 8 (412-396)
  3. Kroatië * 5- 8 (410-390)
  4. Italië * 5- 8 (408-363)
  5. Estland 5- 6 (368-382)
  6. Groot-Brittannië 5- 5 (321-453)
    • *naar achtste finales

2 Responses to Griekse basketballers naar kwartfinale EK

  1. […] Griekse basketballers naar kwartfinale EK […]

  2. […] Griekse basketballers naar kwartfinale EK […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: