Overstromingen door hoosbuien in Thessaloniki

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

Hoosbuien hebben in Thessaloniki voor grote overlast gezorgd. Straten veranderden in rivieren, auto’s werden weggespoeld en huizen en winkels liepen onder water. Zelfs de iconische Witte Toren hield het niet droog. Ook viel op sommige plekken in de stad de stroom uit.

De regen begon gisteren rond middernacht en stopte vanmorgen vroeg. Bij de brandweer kwamen 540 oproepen binnen voor het wegpompen van water, kappen van bomen en het redden van automobilisten die vastzaten in het stromende water. Het was de tweede grote stortbui die Thessaloniki trof in drie dagen tijd.

De grootste problemen deden zich voor in het centrum van de stad en in de gemeenten Oreokastro en Pavlos Melas. De metro in de Makrygianni-straat in Ilioupoli is volgens lokale media gesloten omdat het station onder water stond.

In Sykies werd een geparkeerde auto meegesleurd door het water, het voertuig belandde in een viswinkel. Sommige straten en provinciale wegen rond de stad lagen bezaaid met aarde, stenen en andere losse materialen. Ook de steden Volos en Kozani hadden te maken met overstromingen.

Inwoners van Thessaloniki en de regionale eenheden Imathia, Pieria, Halkidiki, Larissa en Magnesia werden via een 112-bericht gewaarschuwd zichzelf te beschermen tegen het slechte weer en onnodig reizen te beperken.

One Response to Overstromingen door hoosbuien in Thessaloniki

  1. […] Overstromingen door hoosbuien in Thessaloniki […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: