Samos opgeschrikt door drie bevingen

Samos is vanmiddag opgeschrikt door twee aardbevingen met een kracht van respectievelijk 4.7 en 5.3 op de Schaal van Richter. Er zijn nog geen meldingen van materiële schade of slachtoffers.

De eerste beving werd gevoeld om 12:56 uur lokale tijd, de tweede (sterkere) beving volgde om 13:10 uur. Dat meldt het Geodynamische Istituut van het nationaal observatorium van Athene.

Het epicentrum van de twee bevingen was bijna identiek. Het lag in zee op een diepte van 13 kilometer, ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Pythagorion. De bevingen werden ook gevoeld op naburige eilanden en de westkust van Turkije.

In oktober 2020 kwamen twee scholieren om het leven bij een zware aardbeving op Samos. Die beving richtte grote schade aan en had een kracht van 6.7 op de Schaal van Richter.

Update: Om 17:02 lokale tijd volgde nog een derde beving, met een kracht van 4.5 op de Schaal van Richter. Ook deze beving had vrijwel hetzelfde epicentrum als de eerste twee.

Volgens Alexandros Lymperis, burgemeester van West-Samos, zijn er geen meldingen van gewonden of schade aan gebouwen, maar staat het hele eiland op scherp.

One Response to Samos opgeschrikt door drie bevingen

  1. […] Samos opgeschrikt door drie bevingen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: