Eerste onderwaterbruiloft op Alonissos

Petros uit Edessa en Myrto uit Komotini hebben elkaar op een wel heel bijzondere plaats het ja-woord gegeven. Het stel trouwde gisteren onder water, op de bodem van de zee voor de kust van het eiland Alonissos.

De bruid droeg een trouwjurk, de bruidegom was half officieel, half casual gekleed. De anderen droegen een duikpak. Ook de feestelijke versiering in de vorm van een hart ontbrak niet. Aan het eind van de ceremonie deed het bruidspaar de maskers af voor hun eerste kus als pasgetrouwd stel.

Het bruidspaar en hun twee bruidsmeisjes hadden voor de ceremonie vier dagen duiklessen gevolgd op het eiland. Petros en Myrto wisselden geloften uit in aanwezigheid van de bruidsmeisjes, de voorzitter van het toerismecomité die de ceremonie organiseerde en drie duikinstructeurs van het Triton-duikcentrum.

Burgemeester Petros Vafinis, die hiervoor speciaal zijn duikdiploma haalde, voltrok het huwelijk. “De gevoelens die je op de bodem overspoelen tijdens de bruiloft zijn niet te beschrijven”, zei hij na de ceremonie.

Een onderwatercameraman filmde de hele ceremonie, die live werd uitgezonden op een groot scherm dat voor de bruiloftsgasten op het strand was neergezet.

Het eiland Alonissos ontwikkelt zich als een internationale duikbestemming en afgelopen Valentijnsdag had de gemeente een oproep gedaan aan stellen die een onderwaterbruiloft wilden organiseren.

2 Responses to Eerste onderwaterbruiloft op Alonissos

  1. […] Eerste onderwaterbruiloft op Alonissos […]

  2. […] augustus van dit jaar werd op Alonissos ook al een onderwaterbruiloft gehouden. Het huwelijk werd voltrokken door de burgemeester, die hiervoor speciaal zijn duikbrevet haalde. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: