Vier Nederlanders opgepakt in Chersonissos na mishandeling

De politie in Chersonissos heeft vier Nederlandse jonge mannen opgepakt vanwege een ernstige mishandeling in het uitgaansgebied van de populaire badplaats.

Het viertal, drie van 18 jaar en één van 19 jaar oud, zouden volgens nieuwssite CretaLive in de vroege uurtjes een landgenoot midden op straat zonder directe aanleiding hebben aangevallen.

Enkele andere Nederlanders schoten het slachtoffer te hulp, maar ook zij kregen klappen. Een 27-jarige man raakte gewond bij de aanval en moest naar het ziekenhuis in Heraklion voor behandeling.

De vier jongeren worden strafrechtelijk vervolgd voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, dat heeft de aanklager in Heraklion bepaald. In februari moeten ze zich voor de rechtbank verantwoorden voor de ernstige mishandeling.

Het is al de tweede keer in tien dagen tijd dat Nederlandse vakantiegangers in Chersonissos zijn gearresteerd vanwege geweldpleging. Eerder werden vier Nederlanders na een achtervolging opgepakt omdat ze drie landgenoten hadden aangevallen.

Vorige maand zorgden drie Nederlandse toeristen voor woede op Rhodos omdat ze in een dronken bui een Griekse vlag van een fort hadden gestolen en een provocerende boodschap achterlieten. Ook richtten ze vernielingen aan op het eiland.

 • Op videobeelden is te zien hoe de jongen tegen zijn hoofd wordt geschopt:

5 Responses to Vier Nederlanders opgepakt in Chersonissos na mishandeling

 1. tandjoeng1 schreef:

  Een gevolg van de huidige moderne opvoeding, maar zij verdienen de hoogste straf. Een straf die uitgezeten dient te worden in Griekenland en een afschrikking moet zijn voor hen die denken dit walgelijke gedrag ook toe te kunnen passen. Zo dient er veel publlisiteit aan gegeven geworden. Maar zeker hun straf uit laten zitten in Griekenland. Wat zij deden onder in vloed van alcohol en evt. drugs dienen zij nuchter te verantwoorden.

 2. dani2503 schreef:

  Net als vorig jaar op Mallorca. Welk normaal denkend mens doet zo iets? Dit walgelijke gedrag mag in Griekenland afgestraft worden door strafuitzitting in de Koridalis gevangenis. En laat ze niet met een sorry wegkomen, zoals in Nederland gebeurt.

 3. René schreef:

  Dat hoort nergens thuis en zeker niet in ons moei Griekenland.

 4. […] Vier Nederlanders opgepakt in Chersonissos na mishandeling […]

 5. Rob Alberts schreef:

  Goed dat ze zijn opgepakt.

  Stille groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: