Polsstokhoogspringster Stefanidi wint EK-zilver

Polsstokhoogspringster Katerina Stefanidi heeft op het EK Atletiek in München de zilveren medaille veroverd. Ze is de eerste polsstokhoogspringster met vier Europese medailles.

Met een sprong van 4.75 meter evenaarde de Griekse haar beste prestatie van dit seizoen. Het was niet voldoende om haar Europese titel te prolongeren. Het goud ging naar de Finse Wilma Murto die over 4.85 meter sprong.

“Ik ben heel blij met de vierde medaille op rij. Ik heb het gevoel dat het een nieuw begin is, zoals toen het allemaal begon in Zürich met de zilveren medaille in 2014. Een herstart met een zilveren medaille op het EK. Mijn doel was om mijn seizoensrecord te breken”, zei Stefanidi tegen de publieke omroep ERT.

De 32-jarige Stefanidi werd in 2016 olympisch kampioen op de Spelen van Rio de Janeiro. Dat was het eerste olympische atletiekgoud voor Griekenland sinds de Spelen van 2004.

Op de EK Atletiek in München was er deze week ook succes voor snelwandelaarster Antigoni Drisbioti en verspringer Miltiadis Tentoglou. Zij wonnen allebei een gouden medaille.

3 Responses to Polsstokhoogspringster Stefanidi wint EK-zilver

  1. […] Polsstokhoogspringster Stefanidi wint EK-zilver […]

  2. […] Polsstokhoogspringster Stefanidi wint EK-zilver […]

  3. […] Polsstokhoogspringster Stefanidi wint EK-zilver […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: