Jeff Koons brengt Apollo naar Hydra

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

Voor een installatie op Hydra heeft de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons zich laten inspireren door Apollo, de Griekse god van de zon en muziek.

Centraal staat de sculptuur ‘Apollo Kithara’ (2019-2022). De god Apollo bespeelt een kithara, een instrument dat wordt beschouwd als de voorloper van de hedendaagse gitaar. De veelkleurige animatronic (een pop die voorzien is van mechanismen waardoor deze automatisch beweegt) is 2,30 meter hoog.

Op de expositie zijn verschillende andere nieuwe werken van Koons te zien, waaronder een paar bronzen Nike-sneakers, Gazing Ball Tripod (2020-2022) en Plato’s Solid Forms Wind Spinners (2020-2022).

Boven de expositieruimte staat Apollo Wind Spinner (2020-2022), een 9,1 meter brede reflecterende windspinner met het gezicht van Apollo. De windspinner begroet aan de ene kant mensen die de haven van Hydra binnenkomen en aan de andere kant de bezoekers van de installatie.

De tentoonstelling activeert de zintuigen met muziek (van de oude kithara en hedendaagse liedjes), salieverbranding en gebakken offergaven die doen denken aan de oudheid.

De tentoonstelling ‘Apollo’, wordt gehouden in de projectruimte ‘Slaughterhouse’ van de DESTE Foundation op Hydra en is nog te zien tot 31 oktober.

One Response to Jeff Koons brengt Apollo naar Hydra

  1. […] Jeff Koons brengt Apollo naar Hydra […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: