Groen licht voor bouw eerste Griekse wolkenkrabber

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

De vergunning voor de bouw van de eerste wolkenkrabber in Griekenland is afgegeven. Volgens minister van Ontwikkeling en Investeringen Adonis Georgiadis kan de bouw over enkele weken beginnen.

De 198,85 meter hoge Riviera Tower komt in Elliniko, de locatie van de voormalige luchthaven van Athene zo’n 7 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. De toren markeert het begin van de bouwwerkzaamheden van het Hellinikon-project, de grootste particulier gefinancierde investering (8 miljard euro) in Griekenland.

Er komt een casino, kleinere torens, een groot park van 400 hectare met sportfaciliteiten, hotels en een jachthaven aan de kust bij Athene. Ook zal er een winkelcentrum verrijzen langs Vouliagmenis Avenue. Volgens Lamda Development, dat verantwoordelijk is voor het ambitieuze project, moet het in 2025 klaar zijn.

“Grenzend aan het centrum van Athene, de nabijgelegen haven van Piraeus en de internationale luchthaven, is The Ellinikon uniek in Europa vanwege zijn locatie, zijn grootte – drie keer groter dan Monaco – evenals zijn schaal en ambitie”, zegt de ontwikkelaar op de website.

The Ellinikon wordt geprezen als ‘de grootste stadsvernieuwing in Europa’, maar is niet onomstreden. Vooral de wolkenkrabber met 45 verdiepingen die de skyline van de Atheense Rivièra compleet verandert, is bij velen een doorn in het oog.

3 Responses to Groen licht voor bouw eerste Griekse wolkenkrabber

  1. THE-PHOTOKITCHEN schreef:

    Het werd tijd, discussie is goed maar dit heeft veel te lang geduurd. De voormalige luchthaven is 21 jaar gesloten en op een 1A locatie gelegen. Lange procedures torpedeert goede ideeën van investeerders, die Griekenland hard nodig heeft.

  2. Joke van Dijk schreef:

    WHat a Pity those high rise along that coast. 😝

  3. […] Groen licht voor bouw eerste Griekse wolkenkrabber […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: