Grote school dolfijnen gefilmd in de Golf van Evia

Op dronebeelden is te zien hoe een grote groep van tientallen jonge, adolescente en volwassen dolfijnen voor de kust van Theologos in Fthiotida in de Golf van Evia zwemt. Het is de grootste school dolfijnen die in Griekenland is vastgelegd.

Volgens experts profiteren de populaties dolfijnen en andere zeedieren in de wijdere omgeving van de maatregelen die menselijke activiteiten in het nabijgelegen National Marine Park van Alonissos aan banden hebben gelegd.

De dronebeelden zijn gemaakt door het videoteam van Up Stories. In 2019 spotte het team ook al een spectaculaire dolfijnenshow in de zee bij Theologos.

Vier soorten in Griekenland

In de wateren rond Griekenland komen vier soorten dolfijnen voor:de gestreepte dolfijn (Stenella coeruleoalba), de tuimelaar (Tursiops truncatus), de grijze dolfijn of gramper (Grampus griseus) en de gewone dolfijn (Delphinus delphi).

De gestreepte dolfijn is de meest algemene soort in de Middellandse Zee. De soort werd al afgebeeld op fresco’s uit de Griekse oudheid. Het is een speelse soort, die het gezelschap van boten opzoekt en surft op de golven.

2 Responses to Grote school dolfijnen gefilmd in de Golf van Evia

  1. Jan schreef:

    Altijd prachtig, deze schepsels zo dicht bij je! Maar of dit nou zo’n spectaculaire grote groep was….. hmmmmm.
    Tel er niet meer dan 10.
    Ik heb meer ‘geluk’ gehad door op een prachtig windstille ochtend noord van het eiland Sapientza (Methoni) omringd te worden door een groep dolfijnen bestaande uit een stuk of 25. Dit blijft mij èn een maatje die mee was altijd bij.

  2. […] Grote school dolfijnen gefilmd in de Golf van Evia […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: