Antiek scheepswrak ontdekt bij Kythnos

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

Duikers hebben in de Egeïsche Zee ten westen van het eiland Kythnos een oud scheepswrak ontdekt. Het schip is waarschijnlijk gezonken na een explosie op de boeg.

Volgens onderzoeker Kostas Thoktaridis werd het wrak gevonden op een diepte van 110 meter. Met een een op afstand bedienbaar voertuig is het gezonken schip in kaart gebracht. De lengte van het schip wordt geschat op zo’n 40 meter, de hoogte was maximaal 3 meter. Het is nog niet duidelijk hoe oud het schip precies is.

De boeg van het schip ligt naar het noorden gericht. Op 30 meter van de ingestorte achtersteven is op grote schaal verspreid puin gevonden. “Metalen delen van het schip en het dek zijn van het wrak weggeblazen”, zei Thoktaridis tegen presbureau AMNA. De schade wijst er volgens hem op dat het schip zeer snel is gezonken.

De ribben van het schip liggen zeer dicht bij elkaar en dat maakt de constructie extra bijzonder volgens Thoktaridis. ‘Het algemene beeld en de unieke constructie van het wrak – zonder scheepsruimen – duidt op een heel oud schip, mogelijk een oorlogsschip’, zei hij. Historisch onderzoek moet helpen om het schip te identificeren.

One Response to Antiek scheepswrak ontdekt bij Kythnos

  1. […] Antiek scheepswrak ontdekt bij Kythnos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: