Meer stranden toegankelijk voor gehandicapten

Stranden in Messolongi, Amfilochia, Astakos zijn nu ook toegankelijk voor mensen met een handicap of mobiliteitsproblemen.

De regio West-Griekenland en het departement Etoloakarnania hebben speciale SEATRAC-mobiliteitshellingen geïnstalleerd op de stranden. Lokale autoriteiten hebben ook een speciale baan gecreëerd die de toegang met een rolstoel makkelijker moet maken.

De speciale opritten, die op zonnepanelen draaien, zijn voorzien van rails met een daaraan bevestigde stoel waardoor mensen met een lichamelijke beperking de zee kunnen bereiken zonder hulp van begeleiders.

“Het is onze plicht om het leven van onze medeburgers met mobiliteitsproblemen gemakkelijker te maken”, zei de vice-gouverneur van Etoloakarnania, Maria Salma. “Toegang tot de zee zou onderdeel moeten zijn van hun dagelijks leven. En dat is nu mogelijk met het gebruik van deze machines.”

De afgelopen jaren zijn steeds meer stranden in Griekenland toegankelijker gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking. Stranden in Attica (Glyfada, Anavyssos, Lagonissi), in Kalamata en de eilanden Corfu, Santorini en Syros zijn voorzien van SEATRAC-hellingen.

Het strand van Galissas op Syros was in 2019 ook het eerste strand in Griekenland dat werd uitgerust met een automatische externe defibrillator (AED).

2 Responses to Meer stranden toegankelijk voor gehandicapten

  1. […] Meer stranden toegankelijk voor gehandicapten […]

  2. […] Meer stranden toegankelijk voor gehandicapten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: