Griekenland geteisterd door bosbranden

Bij de badplaats Porto Germeno, 70 kilometer ten westen van Athene, is vanmiddag een grote bosbrand uitgebroken. De brand brak kort na 12.00 uur uit in het dennenbos tussen het kasteel van Porto Germeno en het dorp Vilia, in de uitlopers van de berg Kythairon.

Uit voorzorg werd het dorp Mytikas ontruimd. Volgens Griekse media is een onbewoond huis beschadigd door de brand. Meer dan 130 brandweerlieden en vrijwilligers, geholpen ​​door 10 blusvliegtuigen, proberen het vuur te bestrijden. Halverwege de avond was het vuur grotendeels onder controle.

300 branden in één week

De bosbrand bij Porto Germeno is er één in een reeks die verschillende delen van Griekenland teisteren. Door de hoge temperaturen, droogte en harde wind is er een hoog risico op branden. Volgens de brandweer waren er in de afgelopen week meer dan 300 branden, waarvan 65 in de afgelopen 24 uur.

Een grote brand die sinds gisteren een gebied met olijfgaarden in de buurt van de stad Itea bedreigde, is aan het begin van de dag door de brandweer onder controle gebracht. Door de brand op de vlakte onder de oude site van Delphi in Centraal-Griekenland moesten enkele woningen worden geëvacueerd. Ongeveer 300 van de 5500 hectare olijfbomen werd verwoest.

Luxe resort geëvacueerd

Gisteren moesten 73 gasten van een luxe resort in Kranidi worden geëvacueerd, omdat een brand die was uitgebroken in het nabijgelegen bos het terrein bereikte. Niemand raakte gewond. De ‘Amanzoe’ is een van de duurste hotels in Griekenland. Het is geliefd bij beroemdheden, showbizzsterren en zakenmensen die van privacy houden.

De lokale nieuwssite argolida24 en de burgemeester spraken van mogelijke brandstichting, omdat de brand begon bij twee verlaten huizen van een nabijgelegen nederzetting

Update 07/07: Er zijn twee mannen gearresteerd in verband met de natuurbrand bij het luxe Amanzoe Hotel in Kranidi. Het tweetal voerde elektrische werkzaamheden uit op een bouwplaats in de omgeving waardoor kortsluiting ontstond. De mannen worden beschuldigd van brandstichting door nalatigheid. Het resort is voorlopig gesloten.

Ben je in Griekenland en zie je ergens een (beginnende) bosbrand, bel dan direct met het alarmnummer 199

One Response to Griekenland geteisterd door bosbranden

  1. […] Griekenland geteisterd door bosbranden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: