Kretenzische oma’s worden gangsta-rappers

Oma Giannoula en Oma Rodanthi brengen de gangsta-sfeer naar de ooit zo pittoreske, maar nu zeer gevaarlijke steegjes van Kreta. Er is namelijk sprake van een vendetta vanwege hun ultieme zoete aubergine!

In de zeer vermakelijke rapvideo ‘Μελιτζάνα απο Αλάνα’ slaan de oma’s de handen ineen en binden ze de strijd aan met de gangsta’s om hun zoete waren aan de man te brengen. De clip is een ode aan de traditionele Griekse lekkernij ‘γλυκά του κουταλιού’ (letterlijk: zoetigheid van de lepel, dat wordt gemaakt van vruchten en siroop).

De videoclip werd geproduceerd in opdracht van de Kretenzische webradioshow ‘Kalokairi sto noto’ (zomer in het zuiden) met George Balothiaris en Gogo Verigou, die ook het scenario schreef en de video regisseerde.

In 2020 maakten Balothiaris en Verigou voor het programma de video ‘Rakibusters’, waarin drie kazanarides (raki-producenten) van Kreta de instructies opvolgen van een gekke wetenschapper die hét middel heeft ontdekt om het coronavirus te bestrijden.

Eerder maakten ze als promotie voor hun radioshow ook al een persiflage op de Netflix-hitserie ‘Casa de Papel’ met de Kretenzische oma’s.

One Response to Kretenzische oma’s worden gangsta-rappers

  1. […] Kretenzische oma’s worden gangsta-rappers […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: