Tsitsipas en Sakkari uitgeschakeld op Wimbledon

Stefanos Tsitsipas is op Wimbledon gestrand in de derde ronde. In een verhit maar hoogstaand duel verloor de Griek van Nick Kyrgios: 6-7 (2), 6-4, 6-3 en 7-6 (7).

Het duel ontbrandde in de slotfase van de tweede set, toen de Australiër een waarschuwing kreeg omdat hij zich verbaal had misdragen. De klagende Kyrgios won de set, waarna Tsitsipas op zijn beurt een bal de tribune in sloeg. Kyrgios vond dat de umpire zijn opponent moest diskwalificeren, maar de Griek kreeg alleen een waarschuwing.

In de derde set sloeg Kyrgios een onderhandse service waarna Tsitsipas de bal uit frustratie retourneerde met een harde slag die ternauwernood een toeschouwer miste. De Griek kreeg daarvoor een puntenstraf, zodat hij zijn servicebeurt met een stand van 0-15 begon.

Zinderende tiebrak

Een geïrriteerde Tsitsipas probeerde in de rest van de partij zijn tegenstander een aantal keer te raken. Kyrgios daagde hem uit door bij fouten van Tsitsipas onder meer ‘goede bal’ te roepen. Uiteindelijk moest de Griek in de vierde set in een zinderende tiebreak het hoofd buigen voor de Australiër.

Maria Sakkari

Het was voor de als vierde geplaatste Tsitsipas de vijfde deelname aan het belangrijkste grastoernooi van het jaar. Drie keer strandde hij al in de eerste ronde (2017, 2019 en 2020), in 2018 haalde hij de vierde ronde.

Sakkari struikelt over Maria

Ook Maria Sakkari haalde de vierde ronde op Wimbledon niet. De als vijfde geplaaatste Griekse verloor in de derde ronde van de 34-jarige Duitse Tatjana Maria: 6-3, 7-5.

Toen Sakkari arriveerde in Londen zei ze dat ze klaar was om Wimbledon te winnen, maar dat kon ze niet waarmaken. Ze haalde op Roland Garros en de US Open al eens de halve finales, maar kwam op Wimbledon nooit verder dan de derde ronde.

One Response to Tsitsipas en Sakkari uitgeschakeld op Wimbledon

  1. […] Tsitsipas en Sakkari uitgeschakeld op Wimbledon […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: