Grieken vechten goedkeuring term ‘TurkAegean’ aan

Het besluit dat Turkije de term ‘TurkAegean’ mag gebruiken als handelsmerk voor al zijn toerismecampagnes, heeft deze week voor woedende reacties gezorgd in Griekenland.

De Griekse minister van Toerisme Vassilis Kikilias zei tegen staatsomroep ERT dat Griekenland juridische stappen zal ondernemen tegen het EU-agentschap dat verantwoordelijk is voor handelsmerken (EUIPO) en dit proces zal aanvechten.’

‘Internationale schande’

Volgens diverse Griekse academici en politici is het een nieuwe stap van het buurland om de territoriale rechten van Griekenland te betwisten. Professor in de Griekse taal Georgios Babiniotis, noemde het EU-besluit een ‘internationale schande’. Hij verklaarde dat de term ‘Ege’, wat Oudgrieks is, verwijst naar de Egeïsche Zee en dat de Turken het in de 16e en 17e eeuw de ‘Zee van de Grieken’ noemden.

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Georgios Katrougalos zei op Twitter dat het EU-besluit onaanvaardbaar is, vooral nu Turkije aanhoudende agressie vertoont tegen Griekenland in de Egeïsche Zee.

TurkAegean

Turkije heeft in juli 2021 bij EUIPO een aanvraag ingediend voor het gebruik van de term ‘Turkaegean’ . Het EU-agentschap keurde de aanvraag in december vorig jaar goed – zoals vorige week bleek.

Dat betekent dat Turkije tot juli 2031 de term ‘TurkAegean’ in al zijn Europese reclamecampagnes mag gebruiken: voor tv, radio, online, voor toeristische accommodaties en autoverhuur en voor tientallen andere diensten.

4 Responses to Grieken vechten goedkeuring term ‘TurkAegean’ aan

  1. […] Grieken vechten goedkeuring term ‘TurkAegean’ aan […]

  2. […] Grieken vechten goedkeuring term ‘TurkAegean’ aan […]

  3. […] Grieken vechten goedkeuring term ‘TurkAegean’ aan […]

  4. […] Grieken vechten goedkeuring term ‘TurkAegean’ aan […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: