Pyli-Meteora moet UNESCO Global Geopark worden

Griekenland wil dat de gebieden Meteora en Pyli in Thessalië worden opgenomen in het netwerk van UNESCO Global Geoparken.

Vice-minister van Milieu Giorgos Amyras en de gouverneur van Thessalië Kostas Agorastos hebben een overeenkomst getekend en gaan een aanvraagdossier opstellen. Er zijn nu 177 Global Geoparken van UNESCO in 46 landen, waarvan 7 in Griekenland.

De status van UNESCO Global Geopark moet de natuurlijke schoonheid van de regio onder de aandacht brengen en het toerisme een impuls geven. Volgens Amyras staat geotoerisme wereldwijd in de top 3 van opkomende toeristische trends.

“We zijn klaar om de schat van Pyli-Meteora te beschermen, te financieren en te promoten over de hele wereld in samenwerking met de regio Thessalië”, zei Amyras.

De gemeente Pyli heeft een groot aantal natuurlijke en culturele monumenten, waaronder kerken, kloosters en traditionele stenen boogbruggen. Meteora staat al sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een van de meest indrukwekkende en fotogenieke bezienswaardigheden in Griekenland.

Meteora ligt meer dan 400 meter boven de Peneas-vallei. Bovenop de vrijwel ontoegankelijke zandstenen rotsen (de ‘zuilen van de hemel’) verrezen 24 kloosters, waar monniken in volledige afzondering leefden. Tegenwoordig zijn er in vier kloosters nog religieuze gemeenschappen gevestigd.

One Response to  Pyli-Meteora moet UNESCO Global Geopark worden

  1. […] Pyli-Meteora moet UNESCO Global Geopark worden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: