Griekse eilanden blijven scoren

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

Wat is het mooiste, leukste of beste eiland? Over het antwoord op die vraag valt te twisten, maar feit is dat de Griekse eilanden op alle lijstjes hoog scoren.

Musement heeft uitgezocht welke eilanden in de Middellandse Zee de beste bestemmingen voor deze zomer zijn. Het onderzoek leverde een top 50 op. Van de beste 10 eilanden, zijn er 4 in Griekenland te vinden.

Kreta staat op de tweede plaats, achter Sicilië. Rhodos bezet plaats 5 op de ranglijst, gevolgd door Kefalonia en Zakynthos op plaats 8 en 10. In totaal staan er in de top 50 maar liefst 26 Griekse eilanden.

De top 10 volgens Musement;

1. Sicilië (Italië)6. Mallorca (Spanje)
2. Kreta (Griekenland)7. Malta
3. Cyprus8. Kefalonia (Griekenland)
4. Sardinië (Italië)9. Djerba (Tunesië)
5. Rhodos (Griekenland)10. Zakynthos (Griekenland)

Musement is het digitale platform waarmee je reisactiviteiten kunt boeken in meer dan 140 landen over de hele wereld. Voor het onderzoek werden alle eilanden in de Middellandse Zee geanalyseerd op basis van verschillende factoren.

Er werd gekeken naar het aantal activiteiten, het aantal stranden met blauwe vlag, het gemiddelde budget voor 1 persoon voor een verblijf van 7 dagen (exclusief vluchtkosten), het gemiddelde aantal zonuren tijdens de zomermaanden, de gemiddelde watertemperatuur tijdens de zomermaanden en de aanwezigheid van UNESCO werelderfgoed.

5 Responses to Griekse eilanden blijven scoren

  1. EsteRiet schreef:

    Het Versteende Woud op Lesbos telt hier blijkbaar niet mee als werelderfgoed. Raar.

  2. tandjoeng1 schreef:

    Zakynthos kan veel hoger scoren wanneer er meer gedaan wordt aan het idiote gedrag van veel automobilisten. Weinigen houden zich aan de toegestane snelheid en nergens is er politie te herkennen die controles uitvoert. Parkeren op plaatsen waar veel borden staan dat parkeren daar niet is toegestaan.. Dubbel parkeren zonder enig gevolg. De politie moet de beschikking krijgen over wielklemmen. Een geplaatste klem die alleen verwijderd wordt na het betalen van de bekeuring. Het is toch belachelijk waar 30 km per uur is toegestaan rustig 60 a 70 km per uur wordt gereden. met veel toeristen op straat.

  3. […] Griekse eilanden blijven scoren […]

  4. Van Goethem Lilianne schreef:

    Ik vind het Eiland Lesvos hèèl Prachtig vind het hèèl jammer dat sommige vluchten zo vroeg stoppen via Belgie om er Neen te vliegen ❤️👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: