Verontrustende toename van aantal bosbranden

Het aantal bosbranden in Griekenland is in de eerste drie maanden van 2022 duidelijk gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Dat meldt de meteorologische dienst van de Nationale Observatorium van Athene.

De cijfers zijn volgens de dienst significant en ‘verontrustend’. Na het extreme bosbrandseizoen van 2021, zijn de statistieken voor de eerste drie maanden van 2022 onheilspellend, aldus een analyse door het European Forest Fire Information System (EFFIS).

Het aantal bosbranden tussen 1 januari en 9 april 2022 is met 750 procent toegenomen ten opzichte van het gemiddelde aantal over deze periode in de jaren 2008-2021.

Net zo zorgwekkend is volgens de meteorologische dienst de forse stijging van de totale oppervlakte verbrand grondgebied. Dat is met 275 procent gestegen ten opzichte van het gemiddelde van 2008-2021.

In absolute cijfers is zowel het aantal bosbranden als de totale hoeveelheid verbrand land in de eerste drie maanden van het jaar sinds 2008 niet zo hoog geweest als dit jaar. EFFIS heeft dit jaar in totaal 30 bosbranden in kaart gebracht die 1033 hectare hebben verbrand. Normaal gaat het om gemiddeld 4,4 branden waarbij 37,5 hectare verloren gaat.

Ook de brandweer meldde onlangs een toename van natuur- en bosbranden sinds het begin van het jaar en zei dat sinds begin april binnen een week tijd meer dan 400 branden uitbraken.

One Response to Verontrustende toename van aantal bosbranden

  1. […] Verontrustende toename van aantal bosbranden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: