Kalamata herdenkt begin Griekse Onafhankelijkheidsoorlog

Op 25 maart in 1821 verklaarde Griekenland zich onafhankelijk van het Ottomaanse Rijk. In Kalamata herdenken ze het begin van de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog (1821-1929) op een eigen manier. Op 23 maart 1821 was Kalamata de eerste stad die onder het bevel van de generaals Theodoros KolokotronisPetros Mavromichalis en Papaflessas in opstand kwam tegen de overheersers. Die historische dag wordt ieder jaar nagespeeld.

President Katerina Sakellaropoulou bracht vandaag een bezoek aan Kalamata. Ze bekeek er onder meer de parade van schoolkinderen die gekleed waren in traditionele kostuums. “De wind van vrijheid begon hier, waaide over Griekenland en vernietigde de Ottomaanse tirannie”, zei Sakellaropoulou in haar toespraak.

Vorig jaar was het 200 jaar geleden dat Griekenland in opstand kwam tegen de Ottomaanse overheersers. De Griekse Onafhankelijkheidsoorlog zou uiteindelijk leiden tot de oprichting van de eerste moderne Griekse staat. Bij het jubileum werd uitgebreid stilgestaan.

3 Responses to Kalamata herdenkt begin Griekse Onafhankelijkheidsoorlog

  1. […] Kalamata herdenkt begin Griekse Onafhankelijkheidsoorlog […]

  2. […] Kalamata herdenkt begin Griekse Onafhankelijkheidsoorlog […]

  3. […] In Kalamata herdenken ze het begin van de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog (1821-1929) op een eigen manier. Op 23 maart 1821 was Kalamata de eerste stad die onder het bevel van de generaals Theodoros Kolokotronis, Petros Mavromichalis en Papaflessas in opstand kwam tegen de overheersers. Die historische dag wordt ieder jaar nagespeeld. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: