Honderden dode pelikanen geruimd in Noord-Griekse meren

In het noorden van Griekenland worden honderden dode kroeskoppelikanen geruimd die overleden zijn door vogelgriep. De vogels zijn gevonden rond de Prespa-meren en de meren van Chimaditida, Kastoria en Zazari.

De loco-burgemeester van Amynteos, Eleni Gyriki, vertelde aan persbureau AMNA dat vissers 80 dode pelikanen hebben verzameld. De dode vogels zijn in speciale zakken gestopt om de overdracht van het – zeer besmettelijke – virus tot een minimum te beperken, waarna ze verbrand worden.

Op het Kleine Prespameer is de situatie het meest urgent, aangezien een van Europa’s grootste kolonies pelikanen leeft in de rietvelden in het meer. Een privébedrijf is daar al vier dagen bezig met het ruimen van dode vogels. Er zijn inmiddels al 748 dode pelikanen verzameld.

Het doel is om de pandemie in te dammen voordat de tweede golf trekvogels in april bij het meer aankomt. Vogelgriep is een besmettelijke ziekte die voorkomt bij pluimvee (zoals kippen of kalkoenen) en andere wilde vogelsoorten (zoals eenden, duiven en zwanen). 

One Response to Honderden dode pelikanen geruimd in Noord-Griekse meren

  1. […] Honderden dode pelikanen geruimd in Noord-Griekse meren […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: