Hoge boetes voor sneeuwchaos op ringweg Athene

Het ministerie van Transport heeft Attiki Odos SA en Attikes Diadromes elk een boete van 1 miljoen euro opgelegd vanwege de chaos die ontstond op de ringweg rond Athene na hevige sneeuwval.

Tijdens de sneeuwstorm van 24 januari kwamen duizenden automobilisten vast te zitten op de snelweg. Velen moesten meer dan 22 uur wachten voor ze door het leger uit hun benarde situatie bevrijd werden. Volgens een speciale onderzoekscommissie zijn de twee bedrijven als enige verantwoordelijk voor de chaos.

Attikes Diadromes is het bedrijf dat de snelweg beheert, Attiki Odos SA is het consessiebedrijf. Attiki Odos had volgens de commissie onvoldoende controle over Attikes Diadromes om ervoor te zorgen dat aan de relevante regels en procedures werd voldaan.

Volgens het ministerie kwam de onderzoekscommissie tot deze conclusie na het bestuderen van de beelden van verkeerscamera’s en opgenomen gesprekken van het Verkeersmanagementcentrum met de afdeling Wegenverkeer Attica.

De exploitant van de snelweg gaf de schuld aan ‘autoproblemen en gebrek aan ervaring bij bestuurders’. Een dag na het fiasco stapte de topman van Attiki Odos, Vassilis Chalkias, op.

One Response to Hoge boetes voor sneeuwchaos op ringweg Athene

  1. […] Hoge boetes voor sneeuwchaos op ringweg Athene […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: