Carnavalsoptocht Patras opnieuw afgelast

De carnavalsoptocht in Patras gaat dit jaar opnieuw niet door. Burgemeester Kostas Peletidis maakte dat bekend op een persconferentie. De parade is afgelast vanwege de coronamaatregelen.

Het is al het derde jaar op rij dat de grote optocht wordt geschrapt vanwege het coronavirus. Enkele andere carnavalsevenementen in Patras gaan wel door. De festiviteiten van het Griekse carnavalsseizoen begint deze week, op 6 maart eindigt het carnaval.

Het carnaval van Patras (Patrino karnavali) is het grootste carnavalsfeest van Griekenland en één van de grootste van Europa. Het is een hele reeks evenementen waaronder dansfeesten, parades, verborgen schattenjacht en het kindercarnaval.

Hoogtepunt is de grote optocht in het laatste carnavalsweekeinde dat wordt afgesloten met de rituele verbranding van de carnavalskoning in de haven van Patras.

2 Responses to Carnavalsoptocht Patras opnieuw afgelast

  1. […] Patras opnieuw afgelast‘De carnavalsoptocht in Patras gaat dit jaar opnieuw niet door. Burgemeester Kostas Peletidis maakte dat bekend op een persconferentie. De parade is voor het […]

  2. […] Carnavalsoptocht Patras opnieuw afgelast […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: