Tsitsipas strandt in halve finale Australian Open

Stefanos Tsitsipas is op de Australian Open gestrand in de halve finale. De 23-jarige Griek verloor in vier sets van de Rus Daniil Medvedev: 7-6 (7-5), 4-6, 6-4, 6-1.

Tsitsipas en Medvedev bleken in de eerste set zeer aan elkaar gewaagd en een tie-break moest de beslissing brengen. Hoewel de Griek de eerste mini-break plaatste, ging de setwinst uiteindelijk toch naar Medvedev.

In de tweede set liepen de frustraties hoog op bij Medvedev, die zich stoorde aan de communicatie tussen coach Apostolos Tsitsipas en zoon Stefanos . Het kwam de Rus na een woedeuitbarsting tegen de umpire op een waarschuwing te staan. De set ging naar Tsitsipas.

In het derde bedrijf ging het lange tijd weer gelijk op, al had Tsitsipas moeite om zijn eigen servicegames te winnen. Bij 4-4 verloor de Griek zijn service waarna zijn tegenstander de setwinst binnenhaalde. In de vierde set leek de koek op bij Tsitsipas, die slordiger ging spelen en veel onnodige fouten maakte waardoor Medvedev betrekkelijk eenvoudig de partij beliste.

Tsitsipas: Gedrag Medvedev is ‘grappig’

Tsitsipas, die in de laatste set toch nog een waarschuwing kreeg vanwege het coachgedrag van zijn vader, noemde het gedrag van Medvedev ‘grappig’. “Ik weet dat spelers dit graag doen om de tegenstander af te leiden. Het is vast een tactiek. Maar het is goed, hij is toch al niet de meest volwassen persoon”, aldus de Griek.

Tsitsipas erkende wel dat zijn vader regelmatig te ver gaat op het gebied van coachen. Hij zei ook dat hij geen aandacht besteedde aan de adviezen die zijn vader roept. “Als ik speel, hoor ik niets. Het is onmogelijk omdat het publiek zoveel geluid maakt bij ieder punt”.

“Ik heb al vaak geprobeerd mijn vader duidelijk te maken dat hij moet stoppen met schreeuwen. Ik zal vast vaker waarschuwingen krijgen wegens coaching, ook al hoor ik toch niet wat hij zegt”, zei Tsitsipas, die denkt dat er bij hem extra op gelet wordt door de umpires.

“Ik voel me hier altijd thuis”

“Australië heeft een speciaal plekje in mijn hart, ik voel me hier altijd thuis”, zei Tsitsipas tijdens de persconferentie. “Ik ben ervan overtuigd dat ik het hier ooit heel goed zal kunnen doen.” Vorig jaar verloor de Griek in Melbourne eveneens in de halve finale van Daniil Medvedev.

Voor Maria Sakkari eindigde de Australian Open in de vierde ronde, waar ze met 6-7 (0-7), 3-6 verloor van de Amerikaanse Jessica Pegula.

2 Responses to Tsitsipas strandt in halve finale Australian Open

  1. […] Tsitsipas strandt in halve finale Australian Open […]

  2. […] titel op de ATP Tour voor Tsitsipas en zijn de eerste toernooizege van 2022. Hij bereikte dit jaar de halve finale van de Australian Open en stond op het toernooi in Rotterdam in de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: