Explosie in centrum Athene

Bij een krachtige explosie in het centrum van Athene zijn vanmorgen vroeg drie mensen gewond geraakt en is een kantoorgebouw ernstig beschadigd.

De ontploffing was rond 06.50 uur in een gebouw van zes verdiepingen op de drukke Syngrou Avenue in het centrum van de Griekse hoofdstad, vlakbij de Tempel van de Olympische Zeus. Puien van nabijgelegen winkels in een straal van 200 meter sneuvelden door de klap.

Brandweerlieden hebben met behulp van ladders gezocht naar mensen die mogelijk vastzaten in de beschadigde gebouwen. Bij het aanbreken van de ochtend konden ze naar binnen om de mensen uit het pand te bevrijden.

Een 78-jarige man, de beheerder van het gebouw, is met ernstige brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. Twee anderen moesten behandeld worden omdat ze rook hadden ingeademd.

De exacte oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Volgens de brandweer is een gaslek het meest waarschijnlijk.

Update: Een eerste onderzoek van de brandweer heeft uitgewezen dat de ontploffing van vanmorgen het gevolg was van een gaslek. Volgens de 78-jarige bewoner van het gebouw, die gewond raakte, hing er een sterke gaslucht en vond de explosie plaats toen hij het licht aandeed.

One Response to Explosie in centrum Athene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: