Hevige sneeuwval zorgt voor chaos

In grote delen van Griekenland is het openbare leven zwaar ontregeld door hevige sneeuwval en uitzonderlijk lage temperaturen.

Op veel plaatsen zijn de scholen dicht, ligt het openbaar vervoer stil en zijn veel wegen onbegaanbaar geworden en afgesloten. In verschillende delen van het land is de stroom uitgevallen door de sneeuwstorm.

Automobilisten die het winterweer wel trotseerden kwamen vast te zitten. Ook werden vaccinatielocaties in verschillende regio’s gesloten. Het leger is gemobiliseerd om tientallen automobilisten te evacueren die al uren vastzitten in de sneeuw op de snelweg Attiki Odos.

De autoriteiten roepen de bevolking op om niet-essentiële reizen tot op dinsdagavond te vermijden. De luchthaven van Athene is nog wel open, maar het vliegverkeer heeft veel vertraging opgelopen en sommige vluchten werden geannuleerd.

Auto’s gestrand op de snelweg

Honderden automobilisten zaten vast in hun auto op de wegen rond Athene, ondanks pogingen van de politie om de opritten van de snelweg naar het noorden van de stad af te sluiten.

Velen van hen uitten hun woede op tv-zenders. “Mijn vrouw heeft sinds vanochtend niets gegeten. We hadden een klein flesje water tussen ons in”, zei een chauffeur, die zichzelf identificeerde als Christos, tegen Star TV. “Alles is stijf bevroren.”

Kostas Lagouvardos, onderzoeksdirecteur van het Nationaal Observatorium van Athene, zei op tv-zender ANT1 dat dergelijke weersomstandigheden sinds 1968 niet meer zijn voorgekomen in Athene.

6 Responses to Hevige sneeuwval zorgt voor chaos

  1. […] Hevige sneeuwval zorgt voor chaos […]

  2. Carina schreef:

    Dank voor al jouw berichten.

    Ik moet as vrijdag 28 januari naar Nederland vliegen. Hoe is t openbaar vervoer naar Athene en kan er worden gevlogen? Hoe kom ik er achter? Zit nu in mani, Pelopponesos.
    Harte groet, carina hipke

  3. […] Hevige sneeuwval zorgt voor chaos […]

  4. […] de sneeuwstorm van 24 januari kwamen duizenden automobilisten vast te zitten op de snelweg. Velen moesten meer dan 22 uur wachten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: