Beschermde status voor zes ongerepte berggebieden

Het ministerie van Milieu heeft plannen gepresenteerd om zes ongerepte berggebieden in Griekenland te beschermen tegen alle vormen van menselijk ingrijpen, waaronder een verbod op de bouw van (controversiële) windparken.

Het gaat om gebieden in het Lefka Ori-gebergte op Kreta, in Tymfi, Smolika en Hatzi in het Pindos-gebergte in het noordwesten van Griekenland, Taygetus in de zuidelijke Peloponnesos en de berg Saos op het noordelijke Egeïsche eiland Samothraki.

In deze zes gebieden mogen geen bouw- of ontwikkelingsprojecten worden uitgevoerd, ook niet als ze al zijn goedgekeurd of begonnen, zei minister van Milieu Kostas Skrekas.

‘Apatita Vouna’

Het doel van deze ‘Apatita Vouna’ (onbetreden bergen) is het beschermen van de flora en fauna en de natuurlijke habitats , die een aanzienlijke ecologische waarde hebben en een integraal onderdeel zijn van het toerisme, aldus Skrekas.

Bewegwijzering, reparatie, onderhoud en verbetering van bestaande berg- en wandelpaden is wel toegestaan onder de nieuwe regels. Voorwaarde is wel dat er geen gebruik wordt gemaakt van gemotoriseerde middelen en dat de werkzaamheden worden uitgevoerd met natuurlijke materialen.

Het ministerie van Milieu onderzoekt een soortgelijk initiatief dat gericht is op de bescherming van ongeveer 30 procent van de Griekse stranden, waarvan 10 procent volledig wordt beschermd.

2 Responses to Beschermde status voor zes ongerepte berggebieden

  1. Kraakman schreef:

    Eindelijk die walgelijke windmolens, zó lelijk!

  2. […] Beschermde status voor zes ongerepte berggebieden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: