Chalkidiki opgeschrikt door aardbeving

Een aardbeving met een kracht van 5.4 op de Schaal van Richter heeft vanmiddag om 13:48 uur lokale tijd het schiereiland Chalkidiki en de berg Athos in het noorden van Griekenland opgeschrikt. Er zijn geen meldingen van materiële schade of gewonden.

Volgens het Geodynamisch Instituut in Athene lag het epicentrum 21 kilometer ten zuidwesten van de berg Athos op een diepte van 10 kilometer. De beving werd gevolgd door meer dan tien naschokken, waarvan de sterkste een kracht van 4.5 had.

De beving werd niet alleen gevoeld op de berg Athos, Sithonia en Kassandra en bredere gebieden van Chalkidiki, maar ook in Thessaloniki, Serres, Kavala, Xanthi. Ook kwamen er meldingen uit Larissa, Volos en Lesbos, Athene en Attica, de Turkse westkust en de noordelijke buurlanden van Griekenland.

Vassilis Karakostas, hoogleraar seismologie aan de Aristoteles-universiteit van Thessaloniki, zei tegen de krant Kathimerini dat de aardbeving plaatsvond op de Noord-Egeïsche breuklijn die in verbinding staat met de zeer actieve Anatolische breuklijn in Turkije.

Griekenland ligt in de buurt van het punt waar de Euraziatische en Afrikaanse tektonische platen elkaar ontmoeten. Hierdoor komen regelmatig krachtige aardbevingen voor.

One Response to Chalkidiki opgeschrikt door aardbeving

  1. […] Chalkidiki opgeschrikt door aardbeving […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: