Onderzoek naar film met seksscène op Acropolis

Het Ministerie van Cultuur is een onderzoek gestart naar aanleiding van de online release van een korte film waarin twee mannen seks hebben op de Acropolis.

De 36 minuten durende film, getiteld ‘Departhenon’, werd al op 21 december uitgebracht, maar kwam pas deze week onder de aandacht van de autoriteiten. De makers van de film, die anoniem blijven, omschrijven de film als ‘een kunstwerk dat ook een politieke actie is’.

Het ministerie van Cultuur zegt dat het geen toestemming heeft gegeven voor de opnames van de film. “De Acropolis is niet geschikt voor enige vorm van activisme of andere activiteiten die aanstoot zouden kunnen geven en een gebrek aan respect voor het monument tonen”, liet het ministerie weten in een verklaring.

De film bevat verschillende expliciete seksscènes met mannelijke en vrouwelijke acteurs van wie de gezichten niet worden getoond. De scène op de Akropolis toont twee mannen die seks hebben terwijl ze in een cirkel staan ​​die wordt gevormd door andere acteurs.

Spyros Bibilas, de voorzitter van de Griekse Acteursvereniging, noemde de film beschamend . “Je kunt niet alles doen uit naam van activisme. En eigenlijk beschouw ik dit niet eens als activisme’, zei hij tegen tv-zender Antenna. “Als Griek schaam ik me.”

One Response to Onderzoek naar film met seksscène op Acropolis

  1. […] Onderzoek naar film met seksscène op Acropolis […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: