Migranten verdronken bij Folegandros

Zeker drie migranten zijn omgekomen nadat de boot waarop zij zaten was gezonken ten zuiden van het eiland Folegandros in de Egeïsche Zee. Hun lichamen zijn geborgen, meldt de Griekse kustwacht.

De migranten zaten op een boot die vanaf de westkust van Turkije op weg was naar Italië. De zoekoperatie kwam op gang nadat ’s avonds bij de kustwacht een melding binnenkwam dat een schip met migranten motorproblemen had en water maakte.

Twaalf opvarenden (zeven mannen, vier tieners en een vrouw) zijn gered en overgebracht naar een ziekenhuis op Santorini. Een aantal mensen wordt nog vermist.

De overlevenden zaten in een plastic sloep die aan het grotere schip was vastgemaakt. Volgens de kustwacht droegen slechts twee van hen reddingsvesten, de boot had geen reddingsuitrusting.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen oorspronkelijk aan boord waren. Volgens de meeste overlevenden waren het er 32, maar één persoon sprak volgens de kustwacht van 50 opvarenden.

4 Responses to Migranten verdronken bij Folegandros

  1. En de EU volhardt in of zelfs verhardt het ‘beleid’ m.b.t. vluchtelingen. In plaats van mensen die vluchten voor oorlog en hongersnood te helpen wordt het mensen steeds moeilijker gemaakt om in onze ‘beschaafde’ en veilige wereld te schuilen. Schande schande schande.

  2. […] 22 december zijn minstens drie migranten verdronken nadat hun boot ten zuiden van het eiland Folegandros in de Egeïsche Zee zonk. Twaalf opvarenden […]

  3. […] Migranten verdronken bij Folegandros […]

  4. […] 22 december werden bij Folegandros 12 mensen gered uit een opblaasbare rubberboot. De lichamen van drie mannen werden uit zee geborgen. Volgens de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: