Enige inwoner van eilandje Kinaros gevaccineerd

De 75-jarige Irene Katsotourchi heeft onlangs haar coronavaccinatie gekregen. Op zich geen opmerkelijk nieuws, maar ‘Kyra Rini’ is al jaren de enige inwoonster van het eilandje Kinaros.

Veel bezoekers krijgt ze niet op het eilandje in de Egeïsche Zee. Toch wilde Katsotourchi heel graag gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Ze vertelde dat aan de postbode die iedere twee weken vanaf het nabijgelegen Amorgos komt om de post te bezorgen.

De postbode gaf de boodschap door aan de burgemeester van Amorgos, die er meteen werk van maakte. Hij regelde een mobiel vaccinatieteam, maar de weersomstandigheden zaten niet mee. Normaal gesproken is de reistijd tussen Amorgos en Kinaros anderhalf uur, door de harde wind was dat nu 4,5 uur.

Boodschap van optimisme

“We gingen met de postboot, samen met de dokter, de verpleegster en we hebben haar ingeënt. Alles is goed verlopen’, vertelde burgemeester Lefteris Karaiskos aan verslaggevers van ERT-televisie. De enige ergernis van Katsotourchi was volgens de burgemeester de lichte pijn aan haar arm gedurende twee dagen.

“De boodschap van Kyra Rini is duidelijk. Het is een boodschap van optimisme. Een boodschap van leven en verantwoordelijkheid voor onszelf en de samenleving”, zei Karaiskos.

Sinds 2003 enige inwoner

Irene Katsotourchi werd geboren op Amorgos en bracht haar jeugd door op Kinaros. Na haar huwelijk woonde ze met haar gezin op Kalymnos, om uiteindelijk naar Australië te emigreren.

In 2000 keerde ze met haar man terug naar Kinaros. Sinds zijn dood in 2003 woont Kyra Rini daar alleen. Op het eiland beschikt ze over een satelliettelefoon en een televisie.De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier:  Coronavirus in Griekenland. Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt.
One Response to Enige inwoner van eilandje Kinaros gevaccineerd

  1. […] Enige inwoner van eilandje Kinaros gevaccineerd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: