Amanda Georgiadi voor Griekenland naar Songfestival

Amanda Georgiadi gaat volgend jaar namens Griekenland naar het Eurovisie Songfestival in Italië. De naam van het liedje, dat ze zelf schreef, wordt later bekend gemaakt.

Stefania, de Griekse inzending van dit jaar, onthulde de naam van haar opvolgster vanmiddag tijdens het live programma Studio 4 op ERT.

De 24-jarige Amanda Georgiadi (artiestennaam Amanda Tenfjord) werd geboren in Ioannina, maar toen ze 3 jaar was verhuisde haar familie naar het stadje Tennfjord in Noorwegen. Ze begon op haar 5e met pianolessen en schreef als tiener haar eerste liedjes.

Georgiadi combineert een studie geneeskunde met een carrière in de muziek. Door optredens op festivals in Noorwegen trok ze de aandacht van een platenmaatschappij, waar ze twee EP’s heeft uitgebracht. Haar nummer “Troubled Water” werd in 2020 opgenomen in de Netflix-serie Spinning out.

Voor haar meest recente single “Promises” werkte Georgiadi samen met de bekende Noorse singer-songwriter Thomas Dybdahl. Het nummer scoort hoog in Spotify-lijsten in heel Scandinavië.

Het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar plaats in Turijn . De finale is op 14 mei 2022.

2 Responses to Amanda Georgiadi voor Griekenland naar Songfestival

  1. […] Amanda Georgiadi naar Songfestival […]

  2. […] december werd al bekend dat Amanda Georgiadi Griekenland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Vandaag werd de Griekse inzending officieel gepresenteerd tijdens […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: