‘Digger’ is de Griekse Oscar-inzending

‘Digger’ van regisseur Georgis Grigorakis is dit jaar de Griekse inzending voor de Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film.

Het is een moderne psychologische western, die zich afspeelt in de dichte bossen van Noord-Griekenland. Vangelis Mourikis, Argyris Pandazaras en Sofia Kokkali spelen de hoofdrollen in de film. Regisseur Georgis Grigorakis schreef ook het scenario.

Digger gaat over de inheemse boer Nikitas, die al jaren in oorlog is met een industrieel monster dat het bos afgraaft, de weelderige flora verstoort en zijn eigendom bedreigt. Maar dan staat na een scheiding van 20 jaar plots zijn zoon op de stoep met een motorfiets en vol rancune. Ze veranderen in vijanden onder één dak en gaan de confrontatie aan met de natuur als enige waarnemer.

Het huis waar de film is opgenomen, staat op de Cholomonberg in Centraal-Macedonië. Ook is er gefilmd bij Ptolemaida en Kozani.

‘Digger’ is op verschillende filmfestivals vertoond en heeft al 19 internationale filmprijzen gewonnen. De film werd genomineerd voor 14 prijzen bij de Hellenic Film Academy Awards en won er 10, waaronder die voor beste speelfilm, beste regisseur en beste cinematografie.

De uitreiking van de Oscars is op 27 maart 2022.

One Response to ‘Digger’ is de Griekse Oscar-inzending

  1. […] ‘Digger’ is de Griekse Oscar-inzending […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: