Van ’t Schip stopt als bondscoach Griekenland

John van ’t Schip stopt als bondscoach van Griekenland. Dat schrijft hij in een bericht op Instagram. Ook zijn assistenten Aron Winter en Michael Valkanis vertrekken.

Van ’t Schip heeft besloten om de gesprekken over contractverlenging te staken. Zijn contract loopt af op 31 december. De 57-jarige Nederlander was 2,5 jaar in dienst bij de Griekse voetbalbond.

“De Griekse voetbalbond heeft zoveel tijd genomen om een besluit te nemen over de toekomst, dat ik het tijd vind om te vertrekken”, schrijft Van ’t Schip. “Onze voetbalvisies komen niet overeen. Ik vind dat Griekse spelers meer kansen moeten krijgen om zich te ontwikkelen.”

“We hebben een jongere ploeg geïntroduceerd met getalenteerde, veelbelovende spelers om de toekomst van het Griekse elftal een impuls te geven. We geloven dat we daarmee een teamgeest hebben gecreëerd die wordt omarmd door spelers en staf en waarmee we ons konden focussen op de grootste prioriteit”, aldus de coach.

In de 26 interlands onder leiding van Van ’t Schip wonnen de Grieken 11 keer, werd er 6 keer verloren en 9 keer gelijk gespeeld. Desondanks slaagde hij er niet in om de Grieken naar het WK van volgend jaar te loodsen.

One Response to Van ’t Schip stopt als bondscoach Griekenland

  1. […] Van ’t Schip stopt als bondscoach Griekenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: