Regels voor ongevaccineerden verder aangescherpt

Met ingang van maandag 22 november worden de coronamaatregelen voor ongevaccineerden in Griekenland nog verder aangescherpt. Dat maakte premier Kyriakos Mitsotakis bekend.

Mensen die niet zijn gevaccineerd tegen het coronavirus zullen dan niet meer worden toegelaten in binnenruimten, waaronder bioscopen, musea en sportscholen. Nu geldt deze beperking alleen in overdekte eetgelegenheden.

Volgens Mitsotakis zijn de extra maatregelen nodig ‘om ervoor te zorgen dat Griekenland dit jaar een betere kerst heeft dan vorig jaar’. De premier kondigde ook aan dat de controles zullen worden opgevoerd.

Voor het bezoeken van een kerk moeten mensen die niet gevaccineerd zijn vanaf volgende week een negatieve coronatest kunnen tonen. Dat geldt ook voor de kapper, buitenruimtes van de horeca, scholen, werkplekken en langeafstandsreizen met het openbaar vervoer.

Om drukte – met name in de spits en in het openbaar vervoer – te voorkomen worden gespreide werktijden ingevoerd. Winkels zijn open van 10:00 uur ’s ochtends tot 21:00 uur ’s avonds.

Verplichte booster voor 60-plussers

Gevaccineerden die ouder zijn dan 60 jaar moeten uiterlijk 7 maanden na hun volledige vaccinatie een boosterprik krijgen. Hun Covid-Pass verloopt na 7 maanden en dan worden ze als niet-gevaccineerd beschouwd.

Bijna 1,5 miljoen 60-plussers zijn al zes maanden volledig gevaccineerd. “Maar 575.000 burgers boven de 60 zijn nog onbeschermd en we weten dat zij het hardst worden getroffen door het virus”, aldus de premier.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: