Japanse tuin geopend in Athene

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

De Griekse hoofdstad heeft er een nieuw stukje bijzonder groen bij. In een park in de buurt Pagrati, vlakbij de National Gallery en het Byzantijnse Museum, is onlangs een Japanse tuin geopend.

Er staan Japanse en mediterrane planten, zoals Japanse esdoorns, kersenbloesems, bamboe, mirte en laurier. Ook zijn er kleine vijvers, rotspartijen en kiezelpaden aangelegd en werd er een granieten zithoek gecreëerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

De openbare Japanse tuin is 3500 m² groot en gebaseerd op een concept dat in de bouwsector wordt gebruikt om de verbinding tussen mensen en de natuurlijke omgeving te vergroten.

De Japanse tuin maakt deel uit van het programma ‘Adopteer je stad’, waarmee Athene meer vrije ruimte wil bieden aan de inwoners. Door de stad te vergroenen moet de levenskwaliteit van inwoners en bezoekers verbeteren.

“We roepen Atheners op om het park te bezoeken, over de paden te lopen en de rust te voelen die het gebied biedt”, zei burgemeester Kostas Bakoyannis. “Athene zal groener, mooier en functioneler worden voor zijn inwoners”, voegde hij eraan toe.

Volgens de Japanse ambassadeur in Athene, Nakayama Yasunori, is het unieke ontwerp van de tuin komend voorjaar in zijn volle glorie te bewonderen. “Het park is volgend voorjaar klaar en de Japanse tuin zal dan een harmonieus geheel vormen met de stad Athene.”

3 Responses to Japanse tuin geopend in Athene

  1. maryjanson schreef:

    Mooi initatief.

    Wel heel anders dan de Japanse tuin in Den Haag
    https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/natuur-en-milieu/groen-en-bomen/japanse-tuin.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: