Athene vergroent wijken met ‘pocketparken’

(klik op een afbeelding om de galerij te openen)

Met de aanleg van zogenaamde ‘pocketparken’ wil de Athene de stad steeds een klein beetje groener maken. Aan het eind van dit jaar moeten er tien van deze parkjes in de Griekse hoofdstad zijn gerealiseerd.

In de wijk Petralona werd deze week het zesde (duurzame) pocketpark van Athene aangelegd aan de voetgangersstraat Dimitris Pavilidis. Ook plaatste de gemeente er nieuwe afval- en recyclingcontainers en speciale bakken voor sigarettenpeuken.

In het mini-park staan zes nieuwe bomen, 276 struiken en 200 planten. De bomen zijn langs het trottoir geplant en bieden natuurlijke schaduw, de planten en struiken zijn geplant in een moderne geometrisch ontwerp.

Leefbare stad

De aanleg van de parkjes is onderdeel van het programma ‘Adopteer je stad’. Daarmee wil Athene meer vrije ruimte bieden aan de inwoners, de stad vergroenen en daardoor de levenskwaliteit van inwoners en bezoekers verbeteren.

“De pocketparken kunnen misschien niet de stad veranderen, maar ze kunnen de buurten veranderen. En als je die bij elkaar optelt, krijg je een resultaat van betekenis”, zei burgemeester Kostas Bakoyannis.

Een pocketpark is een kleinschalig park dat voor iedereen toegankelijk is. Ze worden vaak aangelegd op kleine onregelmatige stukken grond, zoals braakliggende bouwpercelen, of in het midden van brede lanen. Ook worden pocketparken weleens aangelegd als onderdeel van de openbare ruimte bij grote bouwprojecten.

2 Responses to Athene vergroent wijken met ‘pocketparken’

  1. […] Athene vergroent wijken met ‘pocketparken’ […]

  2. […] Athene vergroent wijken met ‘pocketparken’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: